Verspaning

Verspaningstechniek gebruiken wij om producten van metaal nauwkeurig vorm te geven. Verspaning is één van de metaalbewerkingen die wij feilloos beheersen. Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over de juiste kennis en vakmanschap. Met de metaalbewerking verspaning wordt materiaal verwijderd door afschuiving. Het woord verspanen komt van de verwijderde metaalresten die spanen worden genoemd. Bij ons in de machinefabriek maken wij gebruik van de volgende verspaningstechnieken: zagen, boren, tappen, draaien, frezen, kotteren, spiebaan steken en gasdraad snijden. Metaal verspanen wij onder meer in S235, S355, 42CrMo4V, C45.

De metaalbewerking verspanen

Verspanen wordt meestal alleen toegepast wanneer een andere metaalbewerking niet mogelijk is. De verspaningstechniek wordt meestal gebruikt bij kleine aantallen en complexe vormen. In onze machinefabriek doen wij CNC en conventioneel verspanen. Voor het uitvoeren van de verspanende bewerkingen beschikken wij over verschillende machines. Iedere machine heeft zijn eigen toepassing en functie. Met de verspanende gereedschappen die wij in huis hebben, zijn wij in staat om de onderdelen van uw machine nauwkeurig vorm te geven. Zo produceren we machines van de hoogste kwaliteit.

Verspaningstechniek in onze machinefabriek

Wij geven graag een overzicht van onze verspanende gereedschappen. Zo krijgt u een klein kijkje achter de schermen en kunt u zien of wij in staat zijn om uw product vorm te geven. Weet u niet zeker of wij over de juiste verspanende gereedschappen beschikken? Neem gerust contact met ons op om het te bespreken met één van onze experts.

Zagen

Voor het zagen van metaal beschikken wij over afkortzagen en een hydraulische lintzaagmachine. De afkortzagen zijn geschikt tot vierkant 80 mm. En de lintzaagmachine heeft een zaagcapaciteit van 400 x 400 mm op 90 graden. De hoekverstelling kan ingesteld worden tot 30 graden. Met onze zaagmachines zijn wij in staat om producten met handelslengtes van 6, 12 en 15 meter te verwerken.

Boren

Om ronde gaten te boren beschikken wij over een aantal kolomboormachines en een radiaalboormachine. Zo boren wij moeiteloos gaten van ca. 3 mm tot ca. 60 mm. De grootste kolomboormachine heeft een uitlading van 380 mm en een maximale werkhoogte van 1.000 mm. Met uitlading wordt de afstand tussen het hart van de boorkop en de voorkant van de kolom bedoeld. De radiaalboormachine heeft een uitlading van 1.200 mm en een maximale werkhoogte van 1.200 mm.

Tappen

Door te tappen wordt een schroefdraad aangebracht in een gat. Met onze volautomatische hydraulische tapmachine tappen wij gaten van M4 tot M30.

Draaien

De metaalbewerking draaien stelt ons in staat om ronde producties vorm te geven. Bij deze bewerking draait het product, waarmee de snijbeweging wordt uitgevoerd. Voor het draaien van ronde producties beschikken bij over centerdraaibanken en een CNC draaibank. Met de centerdraaibanken bewerken wij producten tot een maximum van ca. 560 mm en 2.000 mm tussen de centers. De CNC draaibank is in staat om machinaal te verspanen met een maximale grote van Ø400 en een Z-as van 750 mm.

Frezen

Anders dan bij draaien beweegt het product bij frezen niet. Voor het frezen van metaal beschikken wij over en bedfreesbank. Het bed van de freesbank heeft in de x- en y-richting een vaste machinehoogte. De achterkop gaat in de z-richting op en neer. Door de vaste bedhoogte is het eenvoudig om het product op de machine door te schuiven. De maximale productafmetingen van onze bedfreesbank zijn:

  • x = 2.500 mm
  • y = 1.000 mm
  • z = 920 mm

Kotteren

Deze verspaningstechniek is een vorm van draaien. Het kotteren wordt uitgevoerd met de freesbank om gaten in las-, draai- en snijdelen op maat te maken. Ons bereik in diameter ligt tussen 30 mm en 400 mm.

Spiebaan steken

Om een uitsparing in de lengterichting te creëren maken wij gebruik van een spiebaanmachine of broots gereedschappen. In combinatie met een pers brengen wij spiebanen aan in bussen.

Gasdraad snijden

Voor het snijden van gasdraad op een buis is speciaal gereedschap nodig. De buis mag namelijk niet meedraaien of dichtgeknepen worden. Wij beschikken hiervoor over een draadsnijmachine. De machine stelt ons in staat om gasdraad van 1/2″ tot 2″ te snijden.

Verspaning uitbesteden

Wilt u het verspanen van uw producten uitbesteden? Bij ons kunt u een offerte opvragen via de website, waarna wij zo snel mogelijk contact met u opnemen. Natuurlijk kunt u ons ook telefonisch bereiken om direct al uw vragen te beantwoorden.

Producties op maat

Bij MHZ specialiseren wij ons in maatwerk producties. Met onze metaalbewerkingen produceren wij complete machines. Zo kunt u naast verspaning, ook laswerk of plaatwerk uitbesteden. Of uw gehele productie. Wij kijken naar uw vraag en zorgen voor een productie die perfect aansluit op uw wensen. Zo kunnen wij een klein stukje uitvoeren of u van A tot Z ontzorgen.

Meer weten over verspanen en de verschillende verspaningstechnieken?

Onze specialisten vertellen u graag meer over het verspanen en de vormen van verspaningstechniek die wij toepassen in onze machinefabriek. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het uitbesteden van werkzaamheden? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bereik ons telefonisch op 0547 333305.