Verspaning

Een van de productietechnieken die wij binnen onze machinefabriek feilloos beheersen is verspaning. Het verspanen houdt in dat er, door middel van afschuiving, metaal verwijderd wordt, waarbij er spanen ontstaan. Doordat wij zoveel verschillende verspanende gereedschappen in huis hebben, kunnen wij de onderdelen van uw machine goed vormgeven met de verschillende verspanende bewerkingen. Zo produceren we machines van de hoogste kwaliteit.

Verspaningstechnieken

Wij hebben de machines voor verschillende verspaningstechnieken in huis. Het is afhankelijk van het doel en de verspaanbaarheid van het materiaal welke wij daarvan toepassen. De technieken die wij in huis hebben zijn:

Zagen

Wij beschikken over twee afkortzagen en één hydraulische lintzaagmachine:

  • Afkortzagen: geschikt tot vierkant 80 mm.
  • Lintzaagmachine: zaagcapaciteit van 400 x 400 mm op 90 graden. De hoekverstelling kan ingesteld worden tot 30 graden. Wij zijn in staat om producten met handelslengtes van 6, 12 en 15 meter te verwerken.

Boren

Met onze zes kolomboormachines zijn wij in staat om gaten te boren van ca. 3 mm tot ca. 60 mm. De grootste kolomboormachine heeft een uitlading (afstand tussen het hart van de boorkop en de voorkant van de kolom) van 380 mm, met een maximale werkhoogte van 1.000 mm. Daarnaast beschikken wij over een radiaalboormachine met een uitlading van 1.200 mm en een maximale werkhoogte van 1.200 mm.

Tappen

Wij beschikken over een volautomatische hydraulische tapmachine met een bereik van M4 tot M30.

Draaien

In onze machinefabriek staan drie centerdraaibanken opgesteld. Met deze draaibanken zijn wij in staat om producten te bewerken tot een maximum van ca. 560 mm, met 2.000 mm tussen de centers.

Frezen

Wij beschikken over een bedfreesbank, waarbij het bed in de x- en y-richting een vaste machinehoogte heeft. De achterkop (z-richting) gaat op en neer. Een groot voordeel is dat we door een vaste bedhoogte producten op de machine kunnen doorschuiven. De maximale productafmetingen van onze freesbank zijn:

  • x = 2.500 mm
  • y = 1.000 mm
  • z = 920 mm

Kotteren

Kotteren is een bewerking met de freesbank om gaten in las-, draai- en snijdelen op maat te maken. Ons bereik daarin in diameter ligt tussen 30 mm en 400 mm.

Spiebaan steken

Met behulp van een spiebaanmachine of broots gereedschap in combinatie met een pers brengen wij spiebanen aan in bussen.

Gasdraad snijden

Voor het snijden van gasdraad op gasbuis hebben wij een speciale draadsnijmachine. De draadsnijmachine is in staat gasdraad van 1/2″ tot 2″ te snijden.

Offerte aanvragen?

Bij MHZ kunt u direct een offerte aanvragen. Wij nemen hierna zo snel mogelijk contact met u op.

Machines op maat

Naast het verspanen van onder andere staal doen we bij MHZ ook aan andere disciplines in de metaalbewerking, zoals plaatwerk en laswerk. Dit combineren we samen met andere productiemethoden, zoals machineconstructie en assemblage, om machines op maat te leveren. Hierbij verzorgen wij het hele productietraject van A tot Z.

Meer weten?

Heeft u vragen over onze verspaningstechnieken of over onze machines op maat? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bereik ons telefonisch op +31(0)547 333305.

Als u een machine nodig heeft voor een korter project, dan is het bij ons ook mogelijk om vacuüm hefmachines te huren. Neem graag contact met ons op voor de mogelijkheden.