Plaatwerk

Binnen onze machinefabriek zijn wij in staat om diverse plaatbewerkingen uit te voeren. Meestal als onderdeel van ons productieproces. Wilt u een staalplaat laten bewerken of plaatwerk laten knippen? Of heeft u een vraag over plaatbewerking of montage van plaatwerk? Machinefabriek MHZ helpt u graag verder met een oplossing op maat.

MHZ plaatbewerking

Voor het bewerken van plaatwerk gebruiken wij de volgende technieken:

 • Knippen
 • Kanten / Zetten
 • Walsen
 • Ponsen
 • Sjabloon snijden
 • Laseren

U kunt plaatwerk van divers materiaal laten bewerken, zoals staalplaat. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor laswerkverspaning en assemblage. Zo kunt u eenvoudig diverse metaalbewerkingen uitbesteden op één adres.

Plaatwerk knippen

Voor het knippen van plaatwerk beschikken wij over een plaatschaar van 3.000 mm (nauwkeurigheid 0,5 mm). De maximale plaatdikte die wij kunnen knippen is 13 mm.

Plaatwerk kanten / zetten

Wij beschikken over een hydraulische kantbank met een maximale lengte van 4.300 mm en een tonnage van 150 ton. Daarnaast hebben wij nog een andere hydraulische kantbank. De maximale lengte hiervan is 2.000 mm met een tonnage van 60 ton.

Plaatwerk walsen

Voor het walsen beschikken wij over een combinatiemachine voor profiel- en plaatmateriaal:

 • De profielenwals wordt gebruikt voor het walsen van met name strippen, zowel plat als op de kant gewalst. Deze machine kan horizontaal, maar ook verticaal worden opgesteld voor het walsen van grote radiussen.
 • De platenwals is geschikt voor platen met een dikte van maximaal 20 mm en een breedte van 600 mm. De wals gebruiken wij ook voor het richten van gesneden materiaal.

Daarnaast beschikken wij over een profielwalsmachine, voor het walsen van strippen, plat buisprofielen, etc..

Plaatwerk ponsen

MHZ heeft een hydraulische pons-, knip- en uitkapmachine met een capaciteit van 110 ton. De machine is in staat om te ponsen in staalplaat van maximaal 20 mm dik.

 • Gatmaten van rond 6 tot 44 mm
 • Sleufgaten van 26 x 5,2 mm tot 40 x 20 mm
 • Vierkante gaten tot circa 20 mm

Sjabloonsnijmachine voor plaatwerk

Voor enkelstuks snijdelen of spoedwerk kunnen wij direct snijdelen zelf autogeen snijden mits materiaal aanwezig is. De tafelafmeting is 2.000 x 1.000 mm en de maximale grote van het te snijden deel is circa 500 x 500 mm. Dikte van het te snijden materiaal is maximaal 40 mm.

Plaatwerk laseren

Wij verwerken veel plaatmateriaal dat gesneden is met behulp van lasersnijtechniek. Gelaserd plaatmateriaal wordt ingekocht bij externe leveranciers.

Offerte aanvragen?

Bij MHZ kunt u direct een offerte aanvragen. Wij nemen hierna zo snel mogelijk contact met u op.

Plaatwerk op maat

Wij richten ons voornamelijk op de plaatbewerking van enkelstuks en kleine series. Met onze vakkennis geven wij antwoord op lastige vraagstukken en denken wij graag met u mee om tot een optimale oplossing te komen.

Benieuwd of wij ook uw plaatbewerkingen kunnen uitvoeren of bent u op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact op met ons team en vraag naar de mogelijkheden. Met onze jarenlange kennis voorzien wij u graag van een geschikte oplossing.