Besturing

Voor het goed functioneren van een machine is de juiste machinebesturing essentieel. Elektrisch schema, besturingspaneel, kastenbouw, draadcodering en machine software; bij Machinefabriek MHZ maken we al deze zaken voor u in orde en zorgen we ervoor dat uw machine veilig en nauwkeurig werkt. Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van besturing voor machine? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Maatwerkoplossingen in machinebesturing

De besturing in een machine zorgt ervoor dat de machine precies en veilig doet waarvoor deze is ontworpen. Afhankelijk van de complexiteit van de machine worden de bewegingen uitgevoerd via verschillende technieken, zoals pneumatiek, hydrauliek en motorreductoren. Elke machine heeft zijn eigen specificaties die vragen om maatwerkoplossingen in de besturing. Machines gemaakt door Machinefabriek MHZ worden altijd voorzien van een besturing op maat, passend bij het doel van de machine. Zo sluit de machine altijd perfect aan bij uw wensen en situatie.

Kastenbouw die voldoet aan draadcodering en UL CSA normering

De basis van de machinebesturing vormt het elektrisch schema, waarmee de machinekast wordt opgebouwd. Dit schema wordt ontworpen door onze afdeling engineering. Zij beschikken over de juiste kennis en ervaring om iedere noodzakelijke besturing te realiseren. Van een eenvoudige klemmenkast tot een volledig industrieel besturingspaneel. Ook kunnen wij ervoor zorgen dat besturingspanelen voldoen aan aanvullende eisen en richtlijnen, zoals draadcodering of de UL CSA normering.

Complete en veilige bekabeling voor uw machine

Voor de industrieën waaraan MHZ veelal levert is een robuuste bescherming van de kabels nodig. Wij voorzien al onze machines van een complete en veilige bekabeling. Doordat wij veel machines en constructies leveren van A tot Z, kunnen wij hier tijdens de engineering al rekening mee houden. Het grootste deel van de bekabeling wordt geïnstalleerd tijdens het assembleren. Afhankelijk van de situatie wordt het laatste deel van de bekabeling uitgevoerd tijdens de montage op locatie.

Machine software voor een optimale besturing

Bij Machinefabriek MHZ maken we iedere machine op maat voor de klant. Dat geldt ook voor de machinebesturing en machine software. Zeker als een machine wordt gebruikt als onderdeel van een grotere installatie is het belangrijk dat de signaaluitwisseling tussen de machine en de installatie goed is. Onze engineers werken de software voor uw machine van A tot Z uit en zorgen er vervolgens voor dat de machine software wordt geïmplementeerd in uw machine en daarmee de basis vormt voor de machinebesturing. Zo zorgen we ervoor dat de machine optimaal kan functioneren en het productieproces veilig en zonder verstoringen verloopt.

Turn-key aflevering of inbedrijfstelling op locatie

Kleinere of eenvoudige machines worden bij MHZ volledig getest en turn-key afgeleverd. In sommige gevallen zijn onze machines of installaties onderdeel van een grotere productielijn. In dat geval worden deze vooraf zoveel mogelijk bij MHZ getest, maar aansluitend door onze servicemonteurs op locatie in bedrijf gesteld zodat u er zeker van bent dat alles goed werkt.

Meer informatie over onze besturing of een offerte aanvragen?

Wij leveren de besturing als onderdeel van alle machines en constructies die bij ons geproduceerd worden. Neem voor meer informatie contact met ons op. U kunt indien gewenst ook direct een offerte bij ons aanvragen. Wij nemen hierna zo snel mogelijk contact met u op.