Over MHZ

Machinefabriek MHZ ontwikkelt, produceert en installeert maatwerk oplossingen in de machinebouw. Machinebouw op maat! Wij produceren oplossingen van A tot Z.

Machinefabriek voor totaaloplossingen en installatieonderdelen

MHZ is opgericht in 1969 onder de naam ‘Metaalbedrijf H.G. Zwienenberg’. De werkzaamheden bestonden eerst alleen uit het produceren van sierbeslag voor de meubelindustrie. Over de jaren heeft MHZ zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdige machinefabriek. Zo kunt u bij ons terecht voor engineering, machineconstructie, verschillende productbewerkingen, besturing, assemblage en montage. In 2000 is de naam gewijzigd naar Machinefabriek Henk Zwienenberg (MHZ). Wij produceren machineconstructies, complete machines en installaties.

Machinebouw op maat

Machinefabriek MHZ is specialist in het produceren en installeren van machines en machineonderdelen. De afdeling engineering is ondergebracht bij zusterorganisatie Aerolift Industrials B.V. Onze organisaties werken nauw met elkaar samen om zo tot optimale resultaten te komen. Vervolgens verzorgen wij de constructie van uw machine, de assemblage en de service.

Uw probleem is onze uitdaging!

Certificering MHZ

Bij MHZ voldoen wij aan verschillende certificeringen om onze klanten te verzekeren van een hoge kwaliteit:

 • ISO 3834
  Met dit certificaat tonen wij aan een hoogwaardige kwaliteit lasconstructie te leveren. Ieder jaar worden wij middels een audit gecontroleerd door Loyd’s. Zo bent u altijd verzekerd van laswerk van de hoogste kwaliteit! Het certificaat toont bovendien aan dat wij ook veilig lassen voor kritische sectoren, zoals heavy lifting en offshore.
 • NEN 3140
  Met deze norm tonen wij aan dat ons personeel is opgeleid om keuringen te verrichten aan elektrische apparaten.

Logo ISO 3834      

Daarnaast zijn wij lid van de koninklijke Metaalunie en het FME.
Logo Koninklijke Metaalunie        Logo FME

Erkend leerbedrijf door SBB

MHZ is een erkend leerbedrijf door SBB. SBB is de schakel tussen diverse opleidingsinstituten en het bedrijfsleven. Jaarlijks wordt gecontroleerd of ons bedrijf voldoet als geschikte stageplaats.
Logo SBB erkend leerbedrijfDe stageplekken die wij kunnen aanbieden zijn:

 • Allround constructiewerker (25286) (Niveau 3)
 • Constructiewerker (25291) (Niveau 2)
 • Eerste monteur elektrotechnische systemen (25339) (Niveau 3)
 • Technicus engineering (25297) (Niveau 4)
 • VMBO – Techniek en gebouwde omgeving (19004) (Niveau LWT)

Maatschap

MHZ vormt een maatschap met Aerolift Industrials B.V. en UBO Engineering B.V.. Aerolift ontwikkeld klantspecifieke vacuüm hefoplossingen voor diverse industrieën. UBO is één van de belangrijkste leveranciers van machines en installaties voor de betonindustrie. Als machinefabriek produceert MHZ producten voor zowel Aerolift als UBO. Bovendien zorgt MHZ voor de inbedrijfsstelling bij klanten over de hele wereld.

Daarnaast verzorgen wij de montage, het onderhoud, de service en de storingsdienst van de betonstaalmachines van Pedax binnen de Benelux.

Meer informatie over onze machinebouw op maat?

Neem geheel vrijblijvend contact op met ons team. Wij denken graag met u mee over mogelijke oplossingen voor uw project.

Benieuwd naar onze machinefabriek?

Met onderstaande virtuele tour kunt u onze machinefabriek bezoeken.