Prefab heipalen handlen tijdens opslag

Voor het optimaliseren van het handling proces bij de opslag van prefab heipalen heeft deze klant gekozen voor een Aerolift hefoplossing. In totaal bestaat de opdracht uit 4 vacuüm heftoestellen, waarvan 3 verschillende. Deze week zijn de twee identieke machines uitgebreid getest, zodat zij optimaal functioneren na de inbedrijfstelling bij de klant.

Over de hefmachines

In dit geval gaat het om twee identieke hefmachines. Beide zijn ontworpen om prefab heipalen van diverse lengten en omtrekken te heffen. Zo zijn de toestellen ontworpen:

  • Om 4 heipalen tegelijk te heffen;
  • Met een maximum hefcapaciteit van 24 ton;
  • Om heipalen tot een lengte van 36 meter te heffen.

Vacuüm hefoplossing voor prefab heipalen

Om te kunnen anticiperen op de verschillende afmetingen van de heipalen zijn de vacuüm hefmachines voorzien van een lengte en breedte verstelling. De verstelling zorgt ervoor dat de zuignappen dichter en verder van elkaar geschoven kunnen worden. Door de lengte verstelling kunnen heipalen van diverse lengten tot een maximale lengte van 36 meter door hetzelfde vacuüm heftoestel worden gehandled. De breedte verstelling zorgt ervoor dat de hefmachines aangepast kunnen worden op de verschillende omtrekken.

Vacuüm hefoplossing voor prefab heipalen

Efficiënte en veilige opslag

De hefoplossing is ontwikkeld om de efficiëntie binnen de opslag te verbeteren. Daarom worden naast de twee identieke heftoestellen nog twee vacuüm heftoestellen geleverd. Het eerste en grootste vacuüm heftoestel is ongeveer een maand terug naar de klant gegaan. Daarnaast wordt binnenkort nog een klein vacuüm heftoestel geleverd voor de allerkleinste heipalen van deze opslag. De complete hefoplossing zorgt ervoor dat iedere heipaal van de klant eenvoudig en snel gehandled kan worden.

Naast het optimaliseren van de efficiëntie zorgt deze vacuüm hefoplossing ook voor meer veiligheid. Anders dan met kettingen hoeft er niemand in de buurt van de prefab heipalen te komen voor, tijdens of na het heffen. In de oorspronkelijke situatie met kettingen moest er altijd iemand de kettingen om de heipalen bevestigen. Een gevaarlijke operatie. Zeker wanneer de prefab heipalen hoog op elkaar gestapeld zijn. Met een vacuüm hefmachine gebeurt het bevestigen en lossen vanaf een veilige afstand.

Vacuüm hefoplossing voor prefab heipalen

Vacuüm hefoplossing voor prefab heipalen