Machine onderhoud

Voor het goed functioneren van uw machines is het goed onderhouden van uw machines noodzakelijk. MHZ helpt u graag bij uw machine onderhoud. Of het nu om een standaard machine gaat, of een op maat gemaakte machine. Ook kunnen onze servicemonteurs keuringen uitvoeren, zodat u veilig met uw machine kunt blijven werken.

Maatwerk machines onderhouden

Bij MHZ zijn wij specialist in het produceren en installeren van machines en machineonderdelen. Daarom kunnen wij u ook uitstekend helpen bij het onderhouden van uw op maat gemaakte machines. Goed gebruik van uw machine en regelmatig onderhoud aan uw machines zorgen ervoor dat uw machines veilig zijn en zo lang mogelijk mee gaan.

Juiste gebruik van uw machine

Goed onderhoud van uw machine start al bij het op de juiste manier gebruiken van uw machine. Onze servicemonteurs geven uw medewerkers graag instructies over hoe zij de machine op een correcte manier kunnen gebruiken. Op die manier gaat uw machine zo lang mogelijk mee.

Veiligheid

Als fabrikant van vacuümhefapparatuur hebben wij veiligheid hoog in het vaandel staan. Eén van de regels met betrekking tot veiligheid voor hijsgereedschappen in Nederland is, dat deze regelmatig door een deskundige moeten worden gecontroleerd op hun goede staat. U kunt deze controles door onze kundige monteurs laten uitvoeren. Onze servicemonteurs kunnen ook keuringen uitvoeren aan uw machines, zodat uw machines voldoen aan de wet- en regelgeving.

Frequentie onderhoud

De onderhoudsinterval van uw machine is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • Weersomstandigheden
  • Binnen of buiten gebruik
  • Omgevingstemperatuur
  • Soort industrie
  • Slijtageonderdelen
  • Het aantal bedrijfsuren (bijvoorbeeld 8 uur per dag of 24/7)

Wilt u weten wat de onderhoudsinterval van uw machine is? Neem dan contact met ons op.

Onderhoudscontract

Voor bedrijven in Nederland, België en Duitsland is het mogelijk om onderhoudscontracten met ons af te sluiten. Hieronder ziet u twee voorbeelden van onderhoudscontracten. Ook aan bedrijven die in andere landen gevestigd zijn verlenen wij service en onderhoud, maar dan op vraag van de klant op nacalculatie.

Inspectie en Controleabonnement: aanbevolen bij dagelijks gebruik

Wordt uw machine dagelijks gebruikt? Dan adviseren wij u om voor het onderhoudscontract Inspectie en Controleabonnement te kiezen. Bij dit onderhoudscontract bezoekt onze servicemonteur u 2 x per jaar.

Eenmaal per jaar controleert hij de algehele toestand van uw machine. Ook voert hij een functionele belastingproef uit. Voor deze proef dient u zorg te dragen voor een last van maximale afmetingen en gewicht volgens specificatie van de desbetreffende machine. De monteur stelt een uitgebreid inspectierapport op en een geeft indien nodig reparatieadvies. Indien gewenst kunt u direct opdracht geven voor kleine reparaties, waardoor extra reiskosten bespaard blijven. Voor deze reparatie worden de werkuren en gemonteerde onderdelen apart in rekening gebracht. Voor grotere reparaties zal opnieuw een afspraak gemaakt moeten worden.

Bij het 2e bezoek beoordeelt onze monteur alleen de algemene conditie geeft indien nodig reparatieadvies.

Inspectieabonnement: minimaal wettelijk verplicht bij niet dagelijks gebruik

Gebruikt u uw machine niet dagelijks? Dan past het Inspectieabonnement waarschijnlijk het beste bij uw bedrijf. Onze monteur bezoekt u dan 1x per jaar voor de controle van de algehele toestand van uw machine en stelt een uitgebreid inspectierapport op en voert een functionele belastingproef uit. Voor reparaties gelden dezelfde voorwaarden als bij het Inspectie en Controleabonnement.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het onderhouden van uw machine? Wij denken graag met u mee. Neem daarom gerust contact met ons op via +31(0)547 333305 of mail@mhzbv.nl.